2018. január 20. szombat, Fábián, Sebestyén

Óriási, 20 méteres buszokat vet be a zsúfoltság ellen Bécs


Az osztrák főváros két év alatt 62 ilyen óriáskígyót szerez be.

XL-es méretűnek nevezi a BKK bécsi megfelelője azokat a buszokat, melyek hétfőn érkeztek meg a városba. A bevásárlásra Vitézy Dávid hívta fel a figyelmet a Facebookon. Az osztrák főváros a hosszított, csuklós Mercedeseket a legzsúfoltabb, 11b útvonalon veti be.

Az XL-buszok 20 méter hosszúak, vagyis kettővel haladják meg a hagyományos csuklós Mercedesek hosszát. Az ígéret szerint így az óriáskígyó-járgányok 20 százalékkal több helyet kínálnak az utasoknak. Más jó tulajdonságuk is van, és bár ezek a modern buszokon alapnak számítanak, azért a sógor-BKK kiemelte őket: csökkentett károsanyag-kibocsátásúak, be vannak kamerázva, van bennük klíma, a világításuk ledes, és akadálymentes rajtuk a fel- és leszállás.

Bécs most 17 ilyen buszt vett, de a bevásárlás egy átfogó géppark-bővítési akcióban valósult meg. A város 2017 és 2019 között 53 normál, vagyis 12 méter hosszú buszt, 84 darab alap csuklós, 18 méteres buszt, és összesen 62 XL-es, 20 méteres járgányt szerez be. Így néznek ki mozgásban a leghosszabbak egy korábbi videón, a hollandiai Groningenben:

Tökéletesen illik rájuk Bödőcs Tibor klasszikus, eredetileg Wartburgot jellemző megállapítása, miszerint "nyúlik a kanyarban!"

mfor.hu

Megosztom facebook-on | tweet on twitter

Olvasta már?