2017. október 18. szerda, Lukács

Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Adózási szabályok, tudnivalók

2017. október 17. 16:09:53Makró | Vállalatok
Az adótanácsadók sem elégedettek az NGM lépésével
A szocho csökkentése önmagában kevés a versenyképesség növeléséhez, ráadásul többlépcsős és kisebb mértékű az ideálisnál - véli Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.
.
2017. október 12. 04:55:59Makró
Kevés, amit kedden Varga bejelentett!
Kevés, amit kedden Varga bejelentett!A kedden benyújtott törvénymódosító javaslat szerint 2018-tól nem a korábban meghatározott 20 százalék lesz a szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke, hanem "csak" 19,5 százalék. Mivel ezt a közterhet a munkaadó fizeti a munkavállaló bruttó bére után, így közvetlen hatással nem lesz a pénztárcánkra, nem fogunk ezzel többet hazavinni. Ugyanakkor a munkaadóknak némi megtakarítást jelent, de nem eleget.
.
2017. szeptember 30. 17:47:26Vállalatok
Hétfőtől elektronikusan kérelmezhetőek a vámengedélyek
Október 2-ával néhány kivétellel valamennyi, az Uniós Vámkódex hatálya alá eső engedélyt a korábbi papír alapú ügyintézés helyett kizárólag elektronikus úton intézhetnek a gazdálkodók. A benyújtott kérelmekkel és az engedélyezési eljárással kapcsolatosan ettől kezdve csak a rendszeren keresztül kaphatnak információt a vállalkozások – figyelmeztetnek az EY szakértői.
.
2017. szeptember 29. 08:31:28Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Feleannyi adót csalunk, mint a szomszédos országok
Feleannyi adót csalunk, mint a szomszédos országokMűködik az online pénztárgép-rendszer és az ekáer, Varga Mihály örül.
.
2017. szeptember 26. 07:27:38Vállalatok
Tovább keményedik a NAV - Adótartozásért a vezetők is megüthetik a bokájukat
Tovább keményedik a NAV - Adótartozásért a vezetők is megüthetik a bokájukatEgyre gyakrabban merül fel a vezető tisztségviselők felelősségre vonása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által megállapított adótartozásokért, és a jövőre hatályba lépő jogszabályok tovább nehezítik a dolgukat - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
.
2017. szeptember 8. 18:09:47Vállalatok
Csalódás az adózás rendjéről szóló tervezet az adótanácsadók számára
Az legtöbb könyveléssel, adótanácsadással foglalkozó vállalkozást tömörítő egyesület, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete elnöksége javaslatokat, észrevételeket juttatott el az adózás rendjéről szóló tervezettel kapcsolatban a gazdasági tárcához. Zara László, a szervezet elnöke elmondta, hogy bár a jogszabály-módosítás okaival is céljaival egyetértenek, de csalódást okozott az elkészült javaslat
.
2017. augusztus 30. 06:28:59Vállalatok
Határidő! Máig kell regisztrálni a Cégkapun!
Augusztus 30-ig kell a gazdálkodó szervezeteknek regisztrálniuk a Cégkapun, de azoknak sincs okuk pánikra, akik ezt nem tudják határidőre teljesíteni, a törvény ugyanis az év végéig átmeneti felkészülési időt biztosít.
.
2017. augusztus 30. 06:16:59Makró | Vállalatok
Ötvenezren katáznak idén
Az idén majdnem ötvenezren választották a kisadózó vállalkozások tételes adóját, a katát, a hazai vállalkozói szféra mintegy egynegyede már így teljesíti közteherviselési kötelezettségeit - írta szerdai számában a Magyar Idők.
.
2017. augusztus 27. 09:29:58Makró
Ősszel ismét adókonzultáció: változások jönnek, jó lesz figyelni
Az idén ősszel tartja az adóhivatal a második adókonzultációt, amelyen több fontos témakört vitat meg az adószakma; az idei év két kiemelt témája a már tesztelhető e-számla, és az öt hónap múlva hatályba lépő új adóeljárási törvény lesz - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
.
2017. augusztus 17. 08:37:03Vállalatok
Adómentességet kap Schmidt Mária cége
Adómentességet kap Schmidt Mária cégeCserébe csak mindig ki kell majd vennie belőle a nyereség nagy részét.
.
2017. augusztus 15. 11:14:52Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Máshogy kell adózni a hosszú és a rövid távú lakáskiadás után
Máshogy kell adózni a hosszú és a rövid távú lakáskiadás utánHívta fel a lakáskiadók figyelmét a NAV.
.
2017. augusztus 8. 15:33:23Makró
Akár 20 százalékkal is csökkentheti a gyereke albérleti díját
Akár 20 százalékkal is csökkentheti a gyereke albérleti díjátAz önsegélyező pénztári befizetések után adókedvezmény jár, mellyel egy-két havi bérleti díj is a zsebünkben maradhat.
.
2017. július 18. 06:22:59Makró
Egy orosz nő a NAV szégyenlistájának élén
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 121 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a második negyedévben, a lista első helyén egy budapesti lakcímű nő, Volkova Ekaterina Jurjevna állt június végén 1,442 milliárd forint adóhiánnyal és 1,324 milliárd forint bírsággal.
.
2017. június 29. 19:14:50Makró
Már nem nagyon akarják tisztára mosni a külföldön tartott pénzeket
Már nem nagyon akarják tisztára mosni a külföldön tartott pénzeketJúnius végéig lehet adókedvezménnyel hazahozni a külföldön tartott jövedelmeket a legutóbbi adóamnesztia keretében. Az MTI által megkérdezett bankok szerint a mostani adóamnesztia iránt jóval visszafogottabb az érdeklődés, mint a stabilitási megtakarítási számla (smsz) esetében volt, amelynek keretében több mint kétezren közel 156 milliárd forintot mostak tisztára.
.
2017. június 22. 14:09:31Makró
5 ezer forinttal nő jövőre a kétgyerekesek családi adókedvezménye
5 ezer forinttal nő jövőre a kétgyerekesek családi adókedvezményeKésőbb további emelés várható, a cél, hogy az összeg 2019-re a korábbi húszezer forintról negyvenezerre kússzon fel.